3 Eylül 2013 Salı

Fotograf Düzenlemek Için Programlar ve Siteler

Günümüzde özellikle de sosyal medyada neredeyse kimsenin efektsiz fotoğraflar atmadığını görüyoruz. Bu yazımızda size fotoğraf düzenlemek için bazı programları ve siteleri tanıtacağız.

Program olarak benim tercihim: Photoscape
Özellikle kullanılışının kolaylığı sebebiyle tercih edilen Photoscape, ücretsiz en popüler fotoğraf düzenleme programlarından biridir. Sadece fotoğraf düzenlemek değil, istediğiniz ".gif" uzantılı dosyaları da düzenleyebilir, isterseniz kendiniz de ".gif" yapabilirsiniz.



Bir diğer programımız: Picasa.


Özellikle google desteğini almasından dolayı tercih edilen programlar arasındadır. Kullanılışı Photoscape'ye göre biraz zor olsa da yine de kullanılan programlar arasında popülerliğini korumaktadır.



Bir diğer programımız da: Adobe Photoshop Serisi.


Eğer profesyonel bir fotoğrafçı değilseniz kullanmanızı pek önermem. Önceki iki programa göre kullanılışı zor olan program için kullanıcılar ders bile almaktadır. Diğer 2 programa oranla çok çok farklı işler yapabileceğiniz program, profesyonel iseniz işinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Şimdi geçelim internetteki fotoğraf düzenleyici sitelere.

Burda tercihim Pixlr'dan yana.

Çok gelişmiş bir resim düzenleme sitesi olan Pixlr, online fotoğraf düzenlemede 1. sırada geliyor. Mobil sürümü de olan Pixlr ile ister evde ister cepte fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Adobe Photoshop'un küçüğü olan bu site sayesinde fotoğraflarınızın üzerinde her türlü düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Web adresi: www.pixlr.com

Son online düzenleme sitemiz, Online İmage Editor.


Her türlü düzenleme işi için bir site daha. Kullanımının basitliği sebebiyle tercih edilen siteler arasında. Her ne kadar profesyonel işler yapamasanız da düzenleme için gayet yeterli. Neredeyse tüm resim formatlarını destekleyen site ile resimleriniz üzerinde kesme, kırpma, animasyon yapma gibi pek çok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.
Web adresi: www.online-image-editor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder